Тягнибок: Недостатньо послуговуватися бандерівськими ідеями - слід наповнювати їх українським змістом


1 січня, багато чисельна українська громада зібрались у селі Старий Угринів, Калуського району. Саме тут, 110 років тому народився Провідник Української нації Степан Бандера.

Як зауважив голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок, сьогодні іменем Степана Бандери називають всю українську націю.

«Це велике досягнення, коли твоїм прізвищем називають цілу націю! Можливо, хотіли так нас зневажити, але ми пишалися тим, що ми бандерівці. Сьогодні день народження Провідника вшановуватимуть у багатьох містах України. А ще зовсім нещодавно ідеології Бандери не розуміли та не підтримували. Та завдяки багаторічній агітаційній роботі націоналістів бандерівські ідеї в Україні стають дедалі зрозумілішими і прийнятнішими. Українці цікавляться, вороги бісяться і навіть ліберальна влада використовує бандерівські гасла», – відзначив націоналіст.

Тягнибок зауважив, що вже 218 місцевих рад за вимогою свободівців ухвалили рішення про вивішування червоно-чорних бандерівських прапорів в дні вшанування Визвольних Змагань.

«Наше завдання – і далі тиснути на владу, самим ставати владою, щоб наповнити всі ці правильні гасла та ідеї справжнім бандерівським змістом. Реальним змістом. Недостатньо, аби в армії віталися «Слава Україні!», хоч ми добивалися цього десятки років. Адже суть не в тому, аби віталися бандерівськими гаслами, а в тому, щоб кожен вояк відчував себе українцем. Тож це і є нашим головним завданням – наповнити українським змістом. Бо багато хто через популярність бандерівських ідей починають використовувати їх, навіть у політичній боротьбі. Але не можна бути патріотом України, натягати вишивану сорочку, кричати «Cлава Україні!», а вдома зі своєю жінкою говорити по-москальськи, дітей своїх виховувати не в українському дусі. Тому важливо бандерівську суть наповнити українським змістом», – наголосив лідер ВО «Свобода».

До теми: На малій батьківщині Степана Бандери відзначили день народження Провідника