Тягнибок у Франківську розповів, яких ворогів треба побороти, аби розвивалась Україна


У неділю, 22 квітня в Івано-Франківську націоналістичні сили провели марш «За українське майбутнє без олігархів».

Представники ВО "Свободи", "Національного корпусу" та "Правого сектору" та сотні іванофранківців вийшли з основною вимогою до  влади – прийняти пакет антиолігархічних законів, які зможуть вивести країну з кризового стану. До акції долучився і лідер "Свободи" Олег Тягнибок. Під час виступу він наголосив, що націоналісти пропонують два напрямки антиолігархічних законів: економічний і політичний. 

Економічний – це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі сільсько-господарського призначення.

За словами Тягнибока, ці закони мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам.

У політичному блоці закони про імпічмент президента, про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, нове виборче право.

«Націоналісти проти олігархів, але за заможних людей! Бо це люди, які живуть за правилами держави, сплачують податки і не створюють недобросовісної конкуренції. Останнє заважає створенню середнього класу в Україні, що так нам потрібно», - пояснив Олег Тягнибок.

Свободівець додав, що наразі у Верховній раді зібрали вже 72 підписи щоб покласти на голосування антиолігархічний пакет. Окрім того, вже 19 місцевих рад проголосували за цей пакет.

«Ми маємо двох основних ворогів, яких треба побороти. Перший - це Путін, Кремль, Москва , які прийшли зі своєю армією на нашу землю для того, щоб знищити Україну та розділити її, перетворивши українців в кріпаків. Нам українцям потрібен мир, але він має бути на умовах України і її національних інтересів. Другий ворог - олігархи, які сьогодні безпосередньо впливають на владу та економіку, призводячи до масового знищення української держави і відсутності майбутнього. Саме через олігархів ми не можемо перемогти в війні, розвивати економіку, в нас немає соціальної справедливості", - підкреслив свободівець