Тягнибок у Франківську: Українець часто чекає на політичного «принца на білому коні», який має врятувати державу


Часте захоплення українців новими політичними обличчями та політичними силами знову і знову веде державу у помилковому напрямку.

Таку думку лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок висловив під час урочистих зборів, присвячених 25-річчю партії, що пройшли в Івано-Франківську

«Всеукраїнське об'єднання "Свобода" протягом усіх 25 років з часу заснування розбудовувалась як ідеологічна, світоглядна політична сила. Сьогодні ми протистоїмо не стільки якійсь із партій ‒ куди більш важливою є ідеологічна боротьба, і загрозу в цьому напрямку несуть проросійські "ватні майдани" та носії безликої ліберальної ідеології, що позбавляє національного обличчя. Натомість "Свобода", яка завжди випереджала час, є принциповою та національно зорієнтованою політичною силою. Ми ніколи не боялися говорити те, що для більшості спершу було неприйнятним. Але згодом до розуміння правильності наших постулатів та ініціатив приходили й інші. Це красномовно простежується протягом всіх років відновлення державної незалежності України», - зазначив політик.

За словами свободівця, як приклад цього можна згадати, що у первинній редакції програми партії від 1991 року містилася теза про те, що головною зовнішньою загрозою для України є російська держава.

«Ще два роки тому наш депутат Левченко зареєстрував законопроєкт про заборону торгівлі з окупантом. Але в парламенті його не ухвалюють, ба більше ‒ Російська Федерація досі є основним торговельним партнером України. Як наслідок у нас досі ‒ "АТО", а не війна, контрабанда "шурує", а ми власним коштом утримуємо окуповані території. Докотилися до абсурду, коли окремі можновладці погрожують, мовляв, якщо ми перестанемо виплачувати заробітну плату шахтарям, вони підуть воювати проти України!», - резюмує Тягнибок.

На думку націоналіста, змінити ситуацію в країні може тільки сила з ідеологічним бачення розбудови української держави.

«Цим ми якраз і відрізняємось від тих численних політичних сил та проектів, що створювались за роки незалежності. Та українець часто чекає політичного «принца на білому коні». Дуже часто українці захоплюються новими політичними обличчями, новими політичними силами, які скажуть кілька правильних слів і люди бачать в ньому месію. Не задумуючись, яка в нього була вчора позиція та які справи за ним вже числяться. Як наслідок, політик опиняється на політичному «Олімпі». І це є стратегічною помилкою», - підкреслив Олег Тягнибок.