Тягнибок: Україна зможе стати геополітичним лідером лише коли наведе лад у себе


Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок наголошує, що Україна зможе стати геополітичним лідером у Східній та Центральній Європі лише після наведення ладу всередині країни.

Про це він заявив у п'ятницю, 9 лютого, на відкритті V Бандерівських читань у колонній залі Київської міської ради, повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

«Не навівши порядку всередині власної держави, не здобудемо сили для експансії. Лише монолітна, згуртована нація, керована великою ідеєю, а не приземленими калькуляціями, зможе стати геополітичним лідером. І маємо зробити все, щоби цією потугою була Україна», - підкреслив Тягнибок.

Він вважає, що призначення України - позбутися впливу Росії, стати щитом Європи й убезпечувати європейську цивілізацію від “навали зі Сходу”. 

«Проголошена Бандерою мета - знищити Москву - це не якісь фантазії. Знищити московський "Мордор", розбити цю тюрму народів і поховати нарешті того Голема, якого українці вільно чи невільно створили собі на біду - місія України. Це покаже усьому цивілізованому світу нашу силу й потугу. Це засвідчить нашу історичну тяглість: бути щитом Європи й убезпечувати європейську цивілізацію від навали зі Сходу. По суті те, що роблять наші герої, четвертий рік стримуючи навалу московської орди на сході України», - зазначив Тягнибок.

Читання "Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі: візія націоналістів" організували недержавний аналітичний центр "Українські студії стратегічних досліджень" і Науково-дослідний інститут українознавства. 

Як зазначив директор центру "Українські студії стратегічних досліджень" Юрій Сиротюк, «Бандерівські читання зібрали близько 100 інтелектуалів, учених, військових українсько-московської війни та політиків, щоб представити націоналістичну стратегію зовнішньої політики. Стратегію, яка зробить Україну великою країною, стратегію яка поверне суверенність і дозволить зберегти українську ідентичність».

Перші Бандерівські читання відбулися у лютому 2014 року. Цьогорічні читання присвячені 100-річчю проголошення незалежності Української народної республіки та 75-річчю першого великого бою Української повстанської армії.