Тиха розмова з Кобзарем. Франківців запрошують на музичний перфоманс "Цвіт"


У рамках проведення Шевченківських днів 10 березня франківцям представлять унікальний авторський проект Наталії Половинки "Поезія Тараса Шевченка" голосом народної пісні та сучасних композиторів.

Три дійові особи творять єдине дійство, яке за формою та масштабом думи про світ наближає глядача до Давньогрецької трагедії, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Дійовими особами "Цвіту" є співачка Наталія Половинка, композитор Богдана Фроляк (фортепіано) і один з кращих хорів Європи Камерний хор "Cantus" з Ужгорода. Як зауважив очільник драмтеатру Ростислав Держипільський, театр хоче відійти від "шароварщини".

"Я бачив цей проект минулого року у Львові. Це дуже елітний проект. Ми хочемо відійти від простоти до глибини. Я дуже щасливий, що франківці й гості міста побачать цей чудовий проект",- каже Держипільський.

За словами автора проекту Наталії Половинки, "Цвіт" - це тиха розмова з Шевченком як з другом наодинці, особистий зв'язок.

"Цей проект проявляє ті переміни, які зараз відбуваються в суспільстві. Я хочу поділитися з людьми цією сповіддю, яка є у віршах Шевченка. А сучасна обробка від Богдани Фроляк і Валентина Сільвестрова, не залишать нікого байдужим. Кожен з нас, коли бере до рук Кобзар, прокидається, згадує як любить життя і свій край",- каже Половинка.

Авторка додає, що на глядачів чекають півтори години безперервної чарівної музики.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!