У 16 селах Прикарпаття зведуть мультифункціональні спортивні майданчики


На будівництво спеціальних майданчиків, призначених для занять не менше, аніж чотирьох видів спорту з державного бюджету надійшло понад 6,5 мільйонів гривень. Їх мають звести вже до кінця року.

Про це під час бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради розповів начальник управління спорту Орест Оклієвич, пише Бліц-Інфо.

Натомість депутат-свободівець Василь Попович поцікавився, за якими критеріями обирали, у яких селах будувати такі майданчики. Мовляв, про Тисменицький район, який він представляє, знову забули.

Чиновник пояснив, що 16 населених пунктів області обрали із тих, які погодилися надати співфінансування у розмірі 50% від їхньої вартості та виготовити за свій кошт проектно-кошторисну документацію.

На це голова комісії Микола Палійчук зауважив, що такий розподіл несправедливий.

«Є громади з мільйонними бюджетами, а є бідніші, де мова йде лише про тисячі. І які не в змозі витягти співфінансування, бо думають, як виплатити зарплати та покрити важливіші видатки. І виходить, що слабші громади ще більше заганяють у депресію. Тому потрібно підтримувати й громади, які не мають великих бюджетів», - впевнений Микола Палійчук.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Тільки найважливіші новини!