У 2022 році на воду спустять точну копію Титаніка


Австралійська круїзна компанія Blue Star Line, яка створює точну копію легендарного лайнера "Титанік", розповіла про перший рейс судна.

Будівництво корабля було анонсовано у 2012 році. Приблизною датою спуску лайнера на воду спочатку був оголошений 2016 рік, згодом дата була змінена на 2018 рік, потім на 2019 рік і тепер – на 2022-й, пише Максимум.

Корабель буде перебувати у власності й управлятися Blue Star Line і працюватиме на щотижневих рейсах з Великобританії до США (Нью-Йорк).

Однак, за словами австралійського мільярдера Клайва Палмера, що фінансує проект вартістю 500 мільйонів доларів, перше плавання заплановано з Дубая.

Титанік II здійснить перший рейс у 2022 році - фото 283269
"Після круїзу з суднобудівної верфи в Сінгапурі судно відпливе в Дубай, а звідти відправиться у свій перший рейс Дубай-Саутгемптон", – розповів він.

На кораблі будуть столові, каюти, бальний зал і гранд-сходи, ідентичні оригінальному судну. "Титанік II" також буде мати копію двигуна з приреченого корабля, який зіткнувся з айсбергом під час першого рейсу у 1912 році, в результаті чого понад 1500 пасажирів і екіпаж загинули.

Водночас судно буде оснащено сучасними технологіями, щоб забезпечити найвищий рівень комфорту і безпеки пасажирів.

Корабель буде спущений на воду у 2022 році – рівно через 110 років після того, як перший "Титанік" вирушив у плавання.

У першому рейсі візьмуть участь 2400 пасажирів і 900 членів екіпажу.