У 40 франківських багатоповерхівках з лютого можуть обмежити водопостачання


Йдеться про будинки, які обслуговує приватне підприємство "ЖЕО Житло-Сервіс". КП "Івано-Франківськводоекотехпром" пропонує обмежити водопостачання з 8:00 до 20:00 через борги балансоутримувача.

Борг приватного підприємства перед “Водоекотехпромом” складає 2 311 913,62 грн. Для його погашення комунальники дають час до 1 лютого 2019 року, пише Курс.

Повідомлення у групі “Комуналка” опублікував абонент “ЖЕО Житло-Сервіс” Ігор Возний. Чоловік стверджує, що заборгованостей за послуги водопостачання та водовідведення не має. Але через борги балансоутримувача змушений буде зіткнутися з незручностями.

Зазначимо, між ПП “ЖЕО Житло-Сервіс” та КП “Івано-Франківськводоекотехпром” був укладений договір на відпуски і споживання питної води з комунального водопроводу та на приймання стічних вод до комунальної каналізації. Згідно з договором, розрахунок між організаціями проводиться за загальнобудинковим лічильником. Тому мешканці за спожиті кубометри води сплачують безпосередньо в ЖЕО.

“Стоїть зараз питання, як бути з тими людьми, які все сплачують? Люди ж не винні! Тому ми поки шукаємо правильне вирішення проблеми, яка виникла”, – прокоментував прес-секрктар КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Володимир Шпег.