У березні Франківськ отримає генплан


Про це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив під час своєї недільної онлайн-трансляції, відповідаючи на питання франківців.

"Новий генплан буде у березні. Ми маємо проблему з забудовником "Гаразд Україна". Він хоче розпочати будівництво біля міського озера", - акцентував мер.

Як раніше повідомляло Бліц-Інфо, затвердження генплану міста виносили на сесію міськради, яка повинна була відбутись 23 жовтня. Однак, франківський забудівник через суд зупинив затвердження Генплану. Адже новим генпланом біля міського озера передбачена зелена зона, проте компанія «Гаразд-Україна» хочуть забувати цю ділянку.

Нагадаємо, 31 серпня у місті відбулися громадські обговорення змін до генерального плану м. Івано-Франківська суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста.

Новий проект генплану розробляв київський інститут "Діпромісто" на замовлення Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини. Тоді у містян було чимало запитань до нового проекту генплану. Мовляв, київські фахівці допустили чимало порушень і неточностей. У свою чергу, люди пропонують створити більше місць під зелені насадження, школи і садочки. А вже наприкінці вересня у Франківську вдруге провели громадські обговорення. Тоді містяни пригрозили революцією.

Згодом виконавчий комітет продовжив до 8 жовтня строк розгляду пропозицій громадськості до проекту містобудівної документації. Також на початку жовтня проект змін до генплану був винесений на засідання містобудівної ради.