У Більшівській ОТГ запрацював ЦНАП


7 лютого у Більшівцівській об’єднаній територіальній громаді розпочав свою діяльність модернізований Центр надання адміністративних послуг.

Це вже четвертий за рахунком ЦНАП, який з початку цього року запрацював в Івано-Франківській області. Від сьогодні близько восьми тисяч жителів тергромади отримуватимуть майже 100 публічних послуг. Про це інформують у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

На реконструкцію приміщення, котре знаходиться у селищній раді, з місцевого бюджету було виділено 300 тис. гривень. Пів мільйона гривень витратила Програма «U-LEAD з Європою» на оснащення Центру комп’ютерною технікою, закупівлю спеціалізованого програмного забезпечення «Вулик», а також меблів.

Роботу із надання послуг здійснюватимуть чотири адміністратора, котрі вже пройшли спеціалізоване навчання. Забезпечуватимуть адмінпослугами жителів громади також і вісім старост у віддалених округах.

Приміщення Центру площею 80 кв.м. адаптоване для людей з особливими потребами.
Виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук, який взяв участь в офіційній частині з відкриття Центру, наголосив, що новий ЦНАП у Більшівцях є головним аргументом, котрий доводить ефективність реформи децентралізації.

«Наближення публічних послуг до громадян є основним пріоритетом реформи децентралізації. Відтепер жителі як самого центру громади, так і відділених сіл ОТГ зможуть скористатись доступними та якісними публічними послугами», — сказав Ігор Мельничук.