У Богородчанах обговорили можливості створення двох нових ОТГ


Нещодавно відбулося засідання робочої групи Богородчанської РДА щодо сприяння проведенню реформи децентралізації влади в районі.
Основна мета засідання – обговорення з сільськими головами можливості створення в межах районну Яблунської і Солотвинської об’єднаних територіальних громад.

У засіданні, окрім членів робочої групи, взяли участь сільські голови сіл Солотвин, Маркова, Манява, Старуня, Монастирчани, Яблунька, Кричка, Гута.

Учасників заходу проінформовано про хід реформи децентралізації влади в Україні та області, наведено приклади кращих практик функціонування ОТГ, роз’яснено переваги їх утворення та діяльності.

Сільські голови поділилися власним баченням щодо можливості створення зазначених громад.  За результатами засідання прийнято рішення доручити членам робочої групи взяти участь у чергових сесіях Солотвинської селищної та Яблунської сільської рад з метою інформування місцевих депутатів про можливості, які дає реформа.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА