У Болехові оновили спортивний майданчик із синтетичним покриттям


Днями у місті завершили оновлення спортивного поля зі штучним покриттям.

Цей майданчик – перший спортивний майданчик із синтетичною травою у місті. Його збудували ще у 2005 році, коли в державі розпочала діяти програма будівництва ігрових майданчиків із синтетичним покриттям. За 14 років покриття зносилося і стало травмонебезпечним. Про це повідомили на сайті міської ради.

Кошти на заміну синтетичної трави виділили з державного бюджету розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 500-р «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Старе покриття на майданчику зняли та, перш ніж вкласти нове, вирівняли поверхню піском. Відтак застелили нову синтетичну траву, у яку засипали спочатку пісок, а потім спеціальну гумову крихту. 

Нове покриття має довгий ворс та повинно експлуатуватися порівняно довше. Для продовження терміну служби штучного поля гумову крихту треба час від часу підсипати та підіймати ворс самої трави, щоб вона була більш функціональною. Загалом роботи виконано добротно.

Крім цього, на футбольному полі встановили нові ворота. Новеньке спортивне поле вже випробували.  На майданчику відбулися перші змагання, присвячені Дню Святого Миколая.