У будівлі ГПУ помер екс-прокурор, підозрюваний у злочинах проти "майданівців"


Чоловік приходив до Генпрокуратури для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, після чого йому стало зле і він помер ще до приїзду "швидкої" допомоги.

у будівлі Генеральної прокуратури України на вулиці Борисоглібській помер Андрій Сайчук - колишній прокурор, підозрюваний у вчиненні злочинів проти «майданівців». Про це у коментарі УНІАН повідомив прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський.

"Це відповідає дійсності. Мені від слідчих стало відомо. Це Андрій Сайчук. Він приходив сьогодні знайомитися з матеріалами кримінального провадження. Він ознайомився, не скаржився ні на стан здоров'я, ні на що. Після того, як він ознайомився, він пішов і вже біля ліфта (там очевидиця була – прибиральниця) різко впав, посинів, йому стало погано, і там біля ліфта до приїзду "швидкої" ще помер", - повідомив Донський.

Він додав, що причини смерті має встановити судово-медична експертиза.

"Він (Сайчук - УНІАН) зранку був в суді сьогодні. Там зараз слідство вже давно завершено, і мало відбутися засідання щодо обмеження строків ознайомлення з матеріалами провадження, але його перенесли з якихось причин. То в суді його ще бачили: жодних ознак того, що якісь проблеми у нього зі здоров'ям, - не вбачалося", - сказав Донський.

Прокурор нагадав, що Сайчук підозрювався за епізодом, який стосується побиття «майданівця» Миколи Пасічника, якого надалі обвинуватили в організації масових заворушень.