У Бурштині провели літній англомовний табір з іноземними студентами


Уже другий рік поспіль Агенція місцевого економічного розвитку (АМЕР) м. Бурштина, яка створена в рамках Стратегії соціального партнерства з компанією ДТЕК організувала для дітей літній англомовний табір за участю студентів-волонтерів з міжнародної молодіжної організації AIESEC.

У цьому році табір стартував  17 червня у навчально-виховному комплексі м. Бурштин. Єгипет, Китай, В’єтнам, Нігерія, Канада, Туніс, Словаччина – країни, студенти яких стали волонтерами табору. Впродовж місяця разом з ними юні бурштинці черпали нові знання про культуру та традиції, національний одяг, їжу цих країн, слухали тренінги про те, що таке команда, як потрібно підтримувати один одного, грали безліч розвиваючих ігор. Всі учасники отримали невеличкі подарунки від компанії ДТЕК за те, що вирішили активно та з користю для себе провети це літо.

«Основною проблемою "заговорити" англійською мовою частіше всього є не відсутність достатнього словникового запасу чи вміння правильно будувати речення, а страх перед іноземцями, особливо коли немає досвіду живого спілкування з ними. Так, ще в минулому році з’явилася ідея організувати англомовний табір, щоб діти під час літніх канікул змогли покращити свій розмовний рівень англійської, спілкуючись з носіями мови. Сподіваємося, що проведення такого табору стане гарною традицією для нашого міста», - розповідає керівник проекту, Олена Кравчишин.

Кожного четверга діти організовували для наших гостей справжній український день. Програма включала перегляд фільму про Україну, презентацію звичаїв та культури українців,  демонстрацію  талантів учасниками табору – гру на різних музичних інструментах, читання віршів Т.Г. Шевченка на англійській тощо. Після цього дівчата та хлопці показали нашим іноземним гостям  український національний одяг та страви.   

За словами учасників, табір був веселим та пізнавальним:

«Всі волонтери були цікаві та веселі, з ними не доводилося сумувати. Особливо сподобалася екскурсія в музей-заповідник «Древній Галич» та українські дні, я рада, що ми теж навчили наших іноземців українських слів. Табір став корисним для мене, бо я вже змогла використати набуті знання на практиці, вже чекаю наступного року і нових волонтерів», - розповідає Вікторія Леськів, учасниця табору.

 Приємно, що у наших волонтерів залишилися гарні враження про Бурштин, на пам’ять про себе діти вручили кожному гостю подарунки на українську тематику та домовилися зустрітися в наступному році.