У Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська презентували нову стерилізаційну


Вчора у Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська презентували нове стерилізаційне відділення. Запустили його кілька місяців тому, але уже зараз медики констатують - відділення працює якісно і без жодних збоїв.

“Нове стерилізаційне відділення ЦМКЛ - це один з найновіших, найкращих, найсучасніших об’єктів, адже відповідає усім вимогам сьогоднішнього дня. Тут працюють сучасні електронні автоклави із сенсорними панелями, сухожарова шафа, миюча машина, пакувальна машина. Тобто усе, що потрібне в роботі медичного закладу. А особливо важливо це для хірургічних відділень стаціонару”, - розповідає заступник головного лікаря з медсестринства Центральної міської клінічної лікарні Галина Варивода, пише  Коломия ВЕБ Портал.

За словами медичної сестри стерилізаційного відділення ЦМКЛ Тамари Лутчин, у новій стерилізаційній є душова для персоналу, прийом матеріалу на стерилізацію, вікно видачі. Тут працюють три молодші медичні сестри і медична сестра, усі вони мають відповідну підготовку, необхідну при роботі із сучасним обладнанням. У відділенні стерилізують інструменти хірургічного відділення, відділень малоінвазивної хірургії, урології, усі матеріали, білизну, катетери, необхідний інструментарій.

“Кожен лікувальний заклад в Україні працює із стерилізаційним обладнанням. Але воно, переважно, застаріле, адже має по 8-12 років. Раніше наше обладнання працювало на парі, яка псує і метал, і різні катетери, і пластик. Через це виникає проблема швидкого зношування медичних інструментів. Проте на сьогодні усі ці питання вирішені. Таких стерилізаційних, яку ми презентуємо у нашій лікарні сьогодні, на Україні є лише 6-7 і ми дуже тішимося, що таке новітнє обладнання відтепер працює і в нашому місті”, - сказав головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.