У Чернієві вшанували пам'ять загиблого в АТО Володимира Данилюка


Днями у селі Черніїв відбулися меморіальні заходи з ушанування місцевого жителя, бійця 5-го батальйону територіальної оборони України Володимира Данилюка.

Він загинув у зоні бойових дій на Сході України п’ять років тому – 12 серпня 2014 року, інформує Тисменицька РДА.

Вшанувати пам'ять героя зібралися батьки Володимир та Галина Данилюки, родина і знайомі, очільники та мешканці місцевої громади. Приїхали до Чернієва віддати шану юному борцю, що пожертвував життям за цілісність незалежної України, чиновники та  військові побратими – голова Іван Стефанів та члени Спілки учасників АТО Тисменицького району, представники Тисменицького районного військового комісаріату.

Заходи розпочалися із богослужіння у церкві Святого Миколая. Опісля усі процесійно вирушили до пам’ятника Борцям за волю України. Там парох цього храму о. Олег Качмарський відслужив панахиду. Учасники заходів згадували про Володимира, який у пам’яті громади, району та на сторінках історії незалежної України назавжди залишиться 23-річним героєм, говорили про патріотизм і мужність військовослужбовців, які бережуть кордони рідної землі на Сході України.

Після молитовних відправ батьки спільно із керівництвом району, членами Спілки учасників АТО та військовими побували на могилі Володимира Данилюка, що на сільському цвинтарі. Там поклали квіти, запалили свічки, вклонилися і помолилися за спокій його душі та мир в Україні.

Нагадаємо, що Володимир Данилюк загинув 12 серпня 2014 року, близько 10.00 години при супроводі колони із пораненими у зоні АТО. Під час нападу терористів він отримав поранення в голову, яке виявилося несумісним із життям. Йому було 22 роки. До свого чергового Дня народження, 10 вересня, він не дожив менше місяця.

До теми: На Прикарпатті попрощалися із бійцем 5-го батальйону Володимиром Данилюком

У приміському селі Черніїв відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Володимиру Данилюку