У Чернівцях міліція перейшла на бік протестувальників


У Чернівцях начальник облуправління УМВС Олександр Демідов заявив що "буковинська міліція з народом".

Як повідомляє TVi, він підійшов до мітингувальників на площі перед обласною державною адміністрацією.

Люди зустріли цю заяву оваціями і вигуками "Ура!" та скандуванням "Міліція з народом!"

Демідов зараз стоїть поряд із головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим, якого учасники протестів виштовхали з кабінету на площу, вимагаючи написати заяву про відставку.

Папієв заявив, що готовий написати заяву про відставку, якщо мітингувальники не вдаватимуться до погромів і насилля в області. Однак люди практично його не слухають і кричать "Відставку!"

У Чернівцях кілька тисяч мітингувальників уже понад годину блокують приміщення ОДА. Вони поставили ультиматум Папієву: протягом 30 хвилин написати заяву про відставку і вийти з Партії регіонів.

Після того, як губернатор не вийшов до людей, близько 500 мітингувальників прорвалися до кабінету голови Чернівецької ОДА і виштовхали його на вулицю. Папієва змушують покаятися перед українським народом і негайно подати у відставку, однак він на це не погоджується. У голову ОДА кидають яйця, він закриває голову й обличчя руками.

Водночас до протестувальників вийшов голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, який повідомив, що сьогодні на 18:00 скликають позачергову сесію облради, на яку, за його словами, зокрема винесено питання про недовіру голові Чернівецької ОДА Папієву. Однак протестувальники наполягають на негайній відставці.