У департаменті культури розповіли, скільки фестивалів минулоріч провели у Франківську


Сьогодні, 5 березня, в приміщенні музичної школи №2 ім. Барвінського департамент культури Івано-Франківської міської ради прозвітував за роботу в минулому році.

Символічно, що про досягнення вирішили розповісти саме тут. Адже й корпус музичної школи №2 тепер не впізнати. Раніше, ще у 2017, тут капітально відремонтували фасад. Тому це стало своєрідним прикладом рішучих змін не тільки в змістовому наповненні галузі, але й матеріальному, йдеться на сайті мера Руслана Марцінківа.

Під час виступу директор департаменту культури Надія Загурська зосередилась на головних акцентах. Зокрема, у 2018 році департамент організував чи долучився до 30 фестивалів, майже 10 ярмарок, провів понад 800 культурно-масових заходів, з них половина – для маленьких франківців. При чому концентрували увагу не лише на центрі міста – близько сотні заходів відбулись в мікрорайонах.

«Минулий рік був непростий з фінансової точки зору. Проте вдалось збалансувати бюджет і фінансування культури зросло майже на 10%, у порівнянні з 2017. Ми йдемо вперед і в кожній галузі ставимо великі цілі. Дякую кожному працівнику культури на чолі з Надією Загурською. Основне – зберегти і примножити наші культурні надбання», – зазначив міський голова Руслан Марцінків. До слів привітання приєдналась секретар міської ради Оксана Савчук.

Щодо оновлення матеріальної бази, то тут міський голова відзначив таке: ремонт народного дому на вул. Вовчинецькій, 188; заміна дверей та підлоги в музичній школі №2; ремонт аудиторій в музичній школі №3; капремонт аудиторій художньої школи на вул. Павлика; капітальний ремонт центрального народного дому на вул. Шевченка; капітальний ремонт народного дому «Княгинин».

Два останні є найбільш масштабними об’єктами і крім того пам’ятками архітектури, тому потребують особливо копіткої роботи. Крім того, триває низка дрібніших робіт, покликаних зробити заклади культури міста комфортнішими й привабливішими для відвідувачів.