У ДТП на Прикарпатті з початку року загинуло 38 осіб


З початку року на дорогах області сталося 239 ДТП (- 9,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року), у яких 38 осіб загинуло (-42,1%) та 283 (-1,6%) травмовано.

Найбільша кількість автопригод (208) сталася з вини водіїв, внаслідок чого для 28 осіб наслідки стали фатальними, а 247 людей – отримали травми різного ступеню тяжкості. Через необережність пішоходів трапилося 13 ДТП, у яких 7 людей загинули, а 8 – травмовано. У 73 допущених наїздах на пішоходів 19 осіб загинули, а 61 – отримали травми. З причини перевищення водіями безпечної швидкості руху сталося 84 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 11 осіб загинули, а 98-травмовано. Через керування транспортними засобами водіями у нетверезому стані сталося 21 ДТП внаслідок чого 3 особи загинуло, а 25 травмовано, інформує служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області.

Вісті з доріг свідчать про те, що часто пішоходи потрапляють під колеса автомобілів через власну необережність. А стається це, в основному, в темну пору доби, коли пішоходів водії просто не розгледіли в темряві і не змогли уникнути наїздів. Тому звертаємо увагу пішоходів, на те щоб, рухаючись дорогою в нічний час, не виходили на проїжджу частину, а максимально утримувались узбіччя та подбали про одяг із світлоповертаючими елементами. Так водій зможе завчасно побачити людину на дорозі і не допустити нещасного випадку.

Тому, шановні учасники дорожнього руху, Державтоінспекція застерігає Вас бути уважними на дорогах, проявляти ввічливість та взаємоповагу одне до одних, адже краще упередити нещастя на дорогах, ніж потім визнавати свою помилку та безповоротність наслідків.