У двох прикарпатських лікарнях замість газу палати обігрівають електроприладами


У четвер, 7 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про стан проведення опалювального сезону в закладах охорони здоров’я області. Проблемні питання», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директорка департаменту охорони здоров’я ОДА Ірина Кобельська розповіла, наразі є проблеми із подачею газу у декількох медзакладах.

Зокрема, у Солотвинському туберкульозному відділені обласного фтизіопульмонологічного центру відсутні пристрої дистанційної передачі обліків газу.

«Наразі закуплено електричні обігрівачі, за допомогою яких обігрівають палати. Температура у палатах – 18 градусів. Зараз проводяться роботи – здійснено проплату за встановлення і сам модем, проведено чистку димоходів. На це витратили близько 35 тисяч гривень», - каже посадовиця.

Підключити газ у Солотвинському туберкульозному відділенні обіцяють у понеділок.

За словами Кобельської, трохи гірша проблема у інфекційній лікарні.

«Минулого року було розроблено проект з реконструкції системи газопостачання. Вартість робіт складає понад 800 тисяч гривень. Відповідно зараз цих коштів в обласному бюджеті немає. Але нас вдалось трохи врегулювати ситуацію. За власні кошти замінено два газові лічильники, тож заклад зараз з теплом», - пояснює Ірина Кобельська.

Окрім того, у Букачівській лікарні газ відсутній через заборгованість приміщення опалюється електроприладами. А у Верховинському центрі первинної медико-санітарної допомоги – відсутні кошти на оплату електроносіїв.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!