У ФАПах та віддалених лікарнях хочуть дозволити зберігати наркотичні засоби


Сьогодні, 9 червня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про проблемні питання щодо використання наркотичних засобів у лікувальних закладах області», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова комісії, свободівець Манолій Піцуряк зауважив, що використання наркотичних засобів у лікарнях проводиться ліцензійно. Водночас є проблеми з їх використанням у фельдшерських пунктах чи віддавлених відділення лікарень. Адже щоб зберігати хоча б одну ампулу наркотиків потрібно мати спеціально облаштоване обладнання, систему охорони та відповідну ліцензію.

«Пропонується підготувати звернення в Київ, щоб внести зміни та дозволити у віддалених населених пунктах зберігати одну – дві ампули, адже вони можуть врятувати чиєсь життя», - зауважив Піцуряк.

Погодилися з ним головний лікар обласного наркологічного диспансеру та представник управління протидії наркозлочинності головного управління нацполіції в області.

«Це рішення потрібне не тільки для нашої області, а й цілої України», - резюмував депутат.

У підсумку депутати вирішили підготувати проект рішення та винести його на наступне засідання сесії обласної ради.