У франківській котельні влаштували музичний перфоманс


У четвер, 11 липня в котельні “Прикарпаттяобленерго" за адресою Індустріальна, 34 відбувся музичний перформанс “Гімн Теплокомуненерго”.

Під час перформансу вперше прозвучали авангардний хоровий твір на слова Надії Парфан та музику Романа Григоріва й Іллі Разумейка у виконанні профспілкового хору “Чорнобривці” “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Подія відбулася в рамках урбаністичного фестивалю “Сеанс міського сканування”.

Текст і музика гімну були написані у 2016 році під час розробки сценарію фільму “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” Надії Парфан. Режисерка звернула увагу на те, що за півстолітню історію комунального підприємства у нього з’явилась власна профспілка, футбольна команда і хоровий колектив, але не було власного гімну.

“Хоровий твір оспівує самозречену працю комунальників, які забезпечують базову життєдіяльність міста попри важкі умови роботи та перманентну кризу комунального господарства”, - кажуть творці проекту.

В процесі роботи над фільмом сценарій змінився і “Гімн теплокомуненерго” не увійшов до фінального монтажу. Проте, спеціально для фестивалю “Сеанс міського сканування” композитори Роман Григорів й Ілля Разумейко та кінорежисерка Надія Парфан підготували музично-просторовий перформанс, під час якого можна було почути перше в історії публічне виконання “Гімну Теплокомуненерго”.

Дійство відбулося в приміщенні котельні, де є чотири котли, що забезпечують теплом ⅔ міста. Котельня є унікальною пам’яткою індустріальної архітектури 20 століття і заслуговує на захоплення містян, шанувальників архітектури та міської історії.

Музичний документальний фільм “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” вийде в прокат восени 2019 року.