У франківській маршрутці чоловік витяг з сумки пенсіонерки гаманець


12 червня, оперативниками Управління карного розшуку спільно з працівниками Івано-Франківського відділу поліції під час відпрацювання міста щодо недопущення кишенькових крадіжок у громадян правоохоронці викрили зловмисника у крадіжці гаманця в пасажирки міського автобуса.

На одній із вулиць міста оперативні працівники помітили підозрілого чоловіка та почали відстежувати його дії. Невдовзі той зайшов до маршрутного автобуса та викрав із сумки пасажирки гаманець, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Після чого вийшов на вулицю та був викритий правоохоронцями. Під час проведення поверхневого огляду в нього виявили та вилучили речовий доказ – викрадений гаманець.

Зловмисником виявився 30-річний місцевий мешканець. Він уже має кримінальний досвід і на початку року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення майнового злочину.

Потерпілою виявилася пенсіонерка 65-річного віку, яка не засунула замок у сумці, чим привернула увагу злодія та ледь не стала жертвою злочину.

У її гаманці, який коштував, як каже жінка, 800 гривень, знаходилося 30 гривень, банківські та картки торгових закладів.

За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження (ч.1 ст.185 ККУ). Відповідно до санкції вказаної статті максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

На цьому прикладі поліція радить громадянам бути уважнішими, перебуваючи у натовпі, тисняві, черзі, громадському транспорті або в інших місцях масового скупчення. Саме за цих обставин стається найбільше крадіжок. Потерпілі відволікаються і мимоволі стають жертвами злодіїв, не сподіваючись, що у натовпі хтось може протягнути руку до їх кишені чи сумки. Не втрачайте пильність, тримайте сумки закритими та попереду себе, щоб вони були у вашому полі зору. Також просимо громадян не залишатися байдужими та привернути увагу оточуючих, коли на ваших очах вчиняється крадіжка.