У франківській мерії розповіли про підготовку до другого туру виборів президента


У неділю, 21 квітня відбудеться другий тур голосування виборів президента України.

Про це у вівторок, 9 квітня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповіла начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Христина Дзюбак, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За її словами, у базу даних реєстрів внесено 198 751 записів. 182 706 – мають виборчу адресу, 5 054 – без виборчої адреси.

Дзюбак додала, що 15 квітня франківці мають змогу змінити місце голосування. До цього дня також мають передати іменні запрошення ДВК. До четверга, 18 квітня до дільничних виборчих комісій мають передати списки виборців.

«Просимо виборців перевіряти себе онлайн у списку даних», - каже Дзюбак.

Водночас міський голова поцікавився, чому під час першого туру виборців було так багато неточностей. На це чиновниця зауважила, що назвати точну цифру не томе, втім, за її словами, їх було не більше як 30-40.

Заступник керуючого справами Андрій Лис розповів, що у місті було 111 виборчих дільниць. З них 62 дільниці розміщувались у школах. Зокрема, у школі №24 було аж три дільниці. Для цього спортзал прийшлось розділити на дві частини.

«У середу, 17 квітня привезуть виборчі бюлетені, через декілька днів їх передадуть на дільниці. Після того правоохоронці приступлять до цілодобового чергування на них», - розповів чиновник.

Він додав, що під час цього туру виборів буде трохи простіше, адже першого разу бюлетені навіть не вміщались у сейфи.

У свою чергу міський голова закликав людей іти на вибори.

«Я напевне відношусь до тих людей, який не сприймає жодного з цих кандидатів, але потрібно іти. Один з них не провів жодних реформ, а з іншим  - не відомо де опиниться країна після його перемоги. Потрібно зробити свій вибір», - зауважив мер.