У франківській мерії розповіли, які дороги цьогоріч дочекаються капремонту


У департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою розповіли, які дороги капітально відремонтують у 2017 році.

Слід зауважити, таких об'єктів буде 17. На них передбачене фінансування 26 мільйонів 854 тисячі гривень

За словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, капітально відремонтують у першу чергу об’єкти, роботи на яких почалися ще минулого року. Таких вулиць є сім, інформує кореспондент Бліц-Інфо

Світлина від Руслан Марцінків.

Зокрема, у першу чергу планують відремонтувати вулицю Богдана Хмельницького. А також вулицю Військову, Марійки Підгірянки, Північний бульвар, Мазепи, Шевченка та Гнатюка.

До найбільших перехідних об’єктів з кап­ремонту відносять вулиці Хмельницького, Марійки Підгірянки, Гнатюка та Військову. На ремонт вулиці Хмельницького на двох ділянках заклали 8 млн. 483 тис. 34 грн. Її повинні завершити до червня.

А от ремонт вулиці Академіна Гнатюка договірна вартість робіт на якій складає 1 млн 349 тис 35 грн, за сприятливих погодних умов повинні завершити до Дня міста.

На вулиці Марійки Підгірянки залишилося тільки постелити верхній шар асфальтобетону.

На вулиці Шевченка залишилося тільки встановити вуличні світильники та облагородити клумби, встановити лавочки та дорожні знаки.

Ще одним великим об’єктом який розпочали ще минулого року є вулиця Мазепи. Загалом її ремонт обійдеться у 17 млн 490 тис. Зокрема минулого року виконали робіт на 3 млн 125 тис 75 грн.

«Цього року на неї у нас є 5 мільйонів 500 тисяч. Решту із потрібної суми комунальники просять з фонду регіонального розвитку державного бюджету», - додає Смушак.

Також минулого року комунальники заасфальтували Північний бульвар. А на цей рік – облаштування тротуарів та велодоріжок.

Також планується розпочати капітальний ремонт дев’яти вулиць. А саме, Міцкевича, Лесі Українки, Тринітарську, Нову, Станіславську, Селянську, Кардинала Любачівського, Білу та Слави Стецько.

Наразі у департаменті проводять коректуру проекту вулиці Слави Стецько. Оголосити конкурс повинні протягом двох тижнів. Вартість ремонту складе 2 млн 600 тис.

Світлина від Руслан Марцінків.

На вулицю Білу передбачено 1 млн. 161 тис., а Селянську – 1 млн. 054 тис. на ремонт вулиці Нова (до центру паліативної допомоги) виділять 350 тисяч. Також багато робіт проведуть на вулиці Кардинала Любачівського. За словами головного комунальника, вуличка знаходиться у дуже поганому стані.

Ремонт вулиці Тринітарської обійдеться у 400 тисяч, а Станіславської – 500 тисяч.

Світлина від Руслан Марцінків.

«Ми фактично завершили проект вулиці Тринітарська. Щоправда, були зауваження архітекторів, щоб зберегти історичну бруківку. Однак, її вистачає тільки на половину вулиці, тому тільки проїжджу частину стелять неюж. Так само зробимо із бруківкою на Станіславській», -  зазначає Смушак.

Світлина від Руслан Марцінків.

Комунальники також проектують ремонт дві історичні вулиці – Лесі Українки та площі Міцкевича. Їх зроблять з дорожчої гранітної бруківки. 

Світлина від Руслан Марцінків.

За словами головного комунальника, там роботи розпочнуться після святкування Дня міста. Для цього прийдеться на півроку перекрити центр міста.

Світлина від Руслан Марцінків.

«Після зими стан доріг є поганим, особливо на тих де не проводили жодних ремонтів по 10 – 15 років. Через це ми оголосили додатковий тендер на 1,5 мільйони та вибрали майже 10 вулиць. Мова йде про Довженка, Надрічну,  Тисменицьку, Незалежності. Їх повинні відремонтувати до Дня міста», - підсумовує головний комунальник Івано-Франківська.