У франківській «Просвіті» проповідують сектанти


Терміново перевірити законність використання приміщення «Просвіти» при проведенні масових зібрань християнською церквою «Перемога» вимагає Володимир Ковальчук, депутат облради, представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини в Івано-Франківській області. За даними управління у справах релігій та національностей облдержадміністрації, церква «Перемога» на Франківщині не зареєстрована.

Депутатський запит із цього приводу Володимир Ковальчук подав голові обласної ради Василю Скрипничуку та голові ОДА Михайлу Вишиванюку на останній сесії облради 21 червня. Пан Ковальчук апелює до того, що на зібранні, яке видавалося за рок-концерт під назвою «Вечір чудес» проповідники з Білорусі поширювали інформацію про свою церкву недержавною мовою. Все це, відзначає у запиті пан Ковальчук, «суперечить чинному законодавству та статутним завданням діяльності обласної «Просвіти», пише ГК

«Нехай пройде перевірка відповідно до депутатського запиту, тоді можна буде про щось предметно говорити», – відреагував голова обласної організації ВУТ «Просвіта» Степан Волковецький. У розмові з «Галицький кореспондентом» пан Волковецький визнав, що Договору з представниками християнської церкви «Перемога» немає. Але, на його думку, немає законних підстав перешкоджати цій церкві проповідувати.

У Державному реєстрі релігійних організацій ХЦ «Перемога» немає, повідомила начальник відділу у справах релігій та національностей ОДА Тетяна Лапка. На території області вона також не зареєстрована.