У франківському будинку нічного перебування з'явилась нова послуга


Відтепер у Будинку нічного перебування в Івано-Франківську можна не лише знайти тимчасовий прихисток, а й відшукати рідних.

При закладі діє окремий підрозділ – Центр обліку бездомних. Його фахівці допомагають безхатькам відновити родинні зв’язки, а ще працевлаштовують, йдеться в сюжеті “Каналу 402“.

“У 2019 році працевлаштовано шість клієнтів. Також хочу зауважити, що нами налагоджена співпраця з багатьма підприємцями, організаціями, які можуть працевлаштовувати наших клієнтів, але, на жаль, більшість з них не хочуть працювати”, – розповідає директор Будинку нічного перебування Іван Боберський.

Крім цього, заклад проводить і соціальні патрулювання. Фахівці навідуються до місць скупчення безхатьків та у ромські поселення.Кажуть, цього року одній такій багатодітній родині посприяли у пошуку житла. Тепер сім’я проживає не у таборі на Березі Бистриці, а в орендованому помешканні.

Нині в Будинку нічного перебування планують ще одне нововведення – облаштування “витверезника”. Вже отримали для цього окреме приміщення.