У Франківську 38 сімей загиблих бійців АТО отримують щомісячну допомогу


У липні 2016 року у Івано-Франківську затвердили міську програму соціального захисту членів сімей загиблих учасників АТО.

У четвер, 4 жовтня на засіданні виконавчого комітету директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк відзвітував про її виконання, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу міськради.

Від того часу 38 сімей загиблих учасників АТО отримують щомісячну допомогу з міського бюджету у розмірі прожиткового мінімуму. На нині це 1842 гривня. Також до Різдвяних свят їм виплатити одноразову допомогу у розмірі 1 тисячі гривні.

Окрім цього, місто компенсує 50% від вартості комунальних послуг для кожного члена сімей загиблих. Ще 50% компенсовує держава. Також діти загиблих учасників АТО харчуються безкоштовно у навчальних закладах міста, а також мають право на позачергове влаштування у дитячий садочок.

У разі загибелі мешканця міста в зоні АТО, з міського бюджету виплачується одноразово 100 тис грн. Сумно повідомляти, але таку допомогу отримали вже 25 франківських родин.

Також у 2018 році під індивідуальне будівництво виділили 14 ділянок та 3 – для будівництва гаражів.

«Війна у країні продовжується. Вона забирає у нас найкращих, адже багато хто ніколи вже не повернеться додому. Та у них залишаються родини, яким потрібна наша підтримка. Ми будемо продовжувати піклуватися про них», – підсумував міський голова Руслан Марцінків.