У Франківську горіла квартира, а на Тлумаччині - автобус


За минулу добу в області зареєстровано 17 пожеж. Про це повідомляє управління ДСНС в області.

Зокрема, 17 лютого о 07:13 в Івано-Франківську на вулиці Сухомлинського виникла пожежа у квартирі. Вогнем знищено матрац. Причина виникнення пожежі встановлюється.

О 07:45 в селі Остриня Тлумацького району виникла пожежа пасажирського автобуса «Івано-Франківськ – Нижнів» пошкоджено моторний відсік. Причина виникнення пожежі встановлюється.

О 19:40 в Івано-Франківську на вулиці Вовчинецькій горіло сміття в контейнерах. Вогнем знищено сміття. Причина виникнення пожежі встановлюється.

О 20:27 в селі Березівка Тисменицького району виникла пожежа літної кухні. Вогнем знищено будівлю на площі 40 м.кв. Причина виникнення пожежі  встановлюється.

О 21:22 в Івано-Франківську на вулиці Кобилянської винило загорання в приміщенні майстерні. Вогнем пошкоджено стелажі, котел, електроінструмент. Причина виникнення пожежі встановлюється.

18 лютого о 00:19 в селі Голосків Коломийського району виникла пожежа стайні в приватному господарстві. Вогнем знищено покрівлю стайні та пошкоджено стодолу. Попередня причина виникнення пожежі - коротке замикання електропроводки. 

О 04:27 в селі Зелена Надвірнянського району виникла пожежа дерев’яного житлового будинку. Вогнем знищено житловий будинок. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Окрім того, протягом минулої доби на Прикарпатті зареєстровано 9 випадків загорянь сухої трави та сміття на відкритій території.

Локалізувати загоряння та гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорянь сухої трави завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави є в зоні міста, де на ґрунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. На сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак можуть постраждати не лише безпосередньо палії.