У Франківську говорили про сланцевий газ з американськими економістами


0 вересня, о 14:30 годині в приміщенні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на вулиці Грушевського, 21 відбулась зустріч американських економістів з представниками органів місцевого самоврядування, місцевого бізнесу та громадськими організаціями, зацікавленими темою добування сланцевого газу та його економічним значенням для регіону, повідомили у міськвиконкомі.

У обговоренні взяли участь американський економіст українського походження доктор Ірина Лендел, Дипломат економічного відділу Посольства США Джон Буш та асистент економічного відділу Посольства США Євгенія Вострікова, пише "Репортер".

На зустрічі обговорили питання щодо економічної доцільності та екологічної безпеки видобування сланцевого газу в регіоні. Пані Лендел, яка має великий досвід вивчення економічного впливу сланцевого газу на регіональну та державну економіку США, поділилась своїм баченням стосовно проблематики видобування газу даним методом та розповіла, як це вплинуло на економіку штатів Огайо та Пенсільванія.

Основні питання, які задавали американським гостям учасники зустрічі, стосувались саме впливу процесу видобування на екологічну ситуацію в регіоні.