У Франківську хотіли реалізувати проект кума Путіна із “сепаратизації” Прикарпаття?


27 грудня пізно ввечері у Франківську відбулося дивне “збіговисько” незрозумілих осіб, але щось пішло не так…

Кум Путіна Медведчук і Ко під виглядом “народних територіальних громад” в Україні хоче створити самопроголошені “народні рєспубліки”, як це вдалось на Донбасі, пише УПП.

На Прикарпатті  прихильницею ідей Медведчука-Путіна та й “руSSкава міра” є Олександра Романчак, яка (звичайно безкоштовно – хто б сумнівався) хотіла шляхом грубого шахрайства і наглого обману “сотворити” так звану “Територіальну громаду українського народу міста Івано-Франківська”.

Так і сталося 27 грудня, коли їй вдалося шляхом добре продуманої комбінації заманити близько 50 колишніх компартійців, регіоналів та всіляку іншу наволоч, яка живе в нашому місті, та заставити останніх підписати писульки (т.зв. декларації: «Про фінансові зобов’язання держави Україна перед своїми громадянами-людьми, що виникли внаслідок порушених законних і конституційних прав людини і громадянина України з боку державної влади в період 1991-2015 років» та «Про фінансові зобов’язання держави Україна перед своїми громадянами-людьми, що виникли внаслідок порушених законних і конституційних прав людини і громадянина України з боку державної влади в період 1991-2014 років, затверджених черговими зборами територіальної громади Українського народу міста Івано-Франківська для направлення в Міжнародний кримінальний суд в Гаггі позову з питань повернення боргу»), що їх “електронкою” скинули прямо з лігва окупанта.

Багато хто пам’ятає цю аферистку, яка ще за часів Кучми захоплювала земельні ділянки під будівництво,“кидала” банки на сотні тисяч гривень (кредитний договір № 010-14-2/128 від 30.04.2003р. на суму 250000 грн.), прикриваючись фейковими документами “Президента” (!) “Всеукраїнської Видавничої Православної Місії УАПЦ” (рішення суду- тут).

Ще в квітні цього року, відомий франківський політолог Тарас Случик в інтерв’ю “Галицький кореспондент” у статті “Правничий вакуум громади” стверджував, що з юридичного боку ці люди («Територіальна громада українського народу міста Івано-Франківська» під “головуванням” Олександри Романчак – ред.) створюють паралельний і бутафорний орган влади. Проте вони довіряють цій юридичній особі публічного права більше, ніж міському голові чи депутатам. «Замість того, щоб контролювати міського чи сільського голову та депутатів і заставляти їх працювати, вони займаються тим, що розповідають певний міф, – повідомив громадський активіст. – У 2012, 2013 та 2014 роках на Східній Україні все починалося так само. І це стало поштовхом для «ДНР» і «ЛНР».

«Проте реєстрація юридичних осіб публічного права – міф, вигадка, і це не вирішує проблем із садочком, ФАПом, дорогою та низьким рівнем довіри до сільського голови», – переконував Случик.

“Народні територіальні громади” від Медведчука намагаються замінити собою державу: збирати податки, видавати автомобільні номери, створити “народні митниці” і “народні міліції”. В окремих районах захоплюють комунальні приміщення та агітують за Путіна і РФ. З них і має початися створення окупаційних адміністрацій чергових “народних республік”.

Окремими громадянами створюються «фейкові» територіальні громади в незаконний спосіб (у кожному населеному пункті знаходять декількох людей та пропонують їм підписати такий собі «Договір територіальної громади»). Їхні «представники» діють від імені цілих сіл, міст, областей та створюють власні органи управління, систему оподаткування та бізнесу.

Ці «кишенькові» організації складаються з колишніх нафталінових комуністів або членів і прихильників медведчуківського «Українського вибору». Наприклад, так звана «уповноважена територіальної громади міста Хмельницького» Ольга Уграк – помічник народного депутата 4-го скликання від КПУ Володимира Новака. А її колега з Тернополя Людмила Любовецька – колишній активіст «Українського вибору», а нині послідовник російської секти «Союз сотворцов святой Руси» («СССР»), яка пропагує створення «Божественної монархії Свята Русь» (БДСМ) у складі України, Білорусі та Росії.

Саме з початком військової агресії РФ, тема територіальних громад знову гостро постає в Українському суспільстві.  Очевидно, що це не випадковість чи збіг обставин. Вигляду респектабельності описаним вище фрікам надає агент Кремля Віктор Медведчук, який давно розкручує тему розвитку «територіальних громад».

«Вирішити накопичені протиріччя можна тільки шляхом зміни моделі територіального устрою держави, – заявляв екс-голова кучмівської адміністрації в січні 2014. – Федеративний устрій надасть повноваження регіонам: територіальні громади самі зможуть вирішувати, якою мовою говорити, яких героїв шанувати, кому зводити пам’ятники -заявляє політик». Однак, простими заявами лідер «Українського вибору» не обмежився.

У вересні 2014 В.Медведчук надіслав президентам України і Росії документ під назвою «Концепция обустройства системы органов власти и органов самоуправления для Донецкой и Луганской областей в составе Украины на основании принципов суверенитета, территориальной целостности и единства страны» – де говорилось про наділення Донецької і Луганської областей повноваженнями, характерними для широкої децентралізації, і в кожній області створити свій парламент і уряд.

Може пригадаємо до чого зводився план кремлівсько-путлєрівської банди під назвою «Шатун»? Так от, другою фазою, після початку чергового «майдану-5» медведчуківські «громади» проголосити б себе владою в регіонах!

Як наслідок, Росія послала б на підмогу «народним республікам» гібридні війська, гумконвої і т.д.

І можна тільки здогадуватися, хто на Прикарпатті за вказівкою Путлєра хотів би стати “ґуцульським гауляйтером”…