У Франківську ліквідовують стихійні стоянки автотранспорту?


Ми уже повідомляли про скарги мешканців вулиці Богунської та Лермонтова на несанкціоновані проїзди вантажівок та на стихійні зупинки приміського транспорту.

За вирішенням своїх проблем мешканці звернулись до депутатів облради, які, у свою чергу, написали відповідні запити міському голові Віктору Анушкевичусу з приводу грубих порушень правил дорожнього руху водіями маршрутних автобусів та вантажних автомобілів, які оминаючи світлофор на перехрестку вулиць Тарнавського-Василіянок-Дністровська, здійснюють проїзд по вулицях Лермонтова-Богунська, де встановлений знак 3.3. «Рух вантажних автомобілів заборонено», інформує "Фіртка".

В зверненні, зокрема, наголошувалося, що зважаючи на системний характер таких порушень вони створюють небезпеку дорожньо-транспортних пригод, а зважаючи, що ці вулиці знаходься в приватному секторі є постійна небезпека для жителів даного району, особливо дітей, що гуляють на вулицях.

Комісія з питань безпеки дорожнього руху та влаштування об’єктів транспортної інфраструктури прийняла рішення встановити дорожні знаки 5.33 «Пішохідна зона», 5.34 «Кінець пішохідної зони» на вул. Богунська та на вул. Лермонтова.

Контроль за дотриманням водіями правил дорожнього руху, в зоні дії даних дорожніх знаків доручено ВДАІ в місті Івано-Франківськ. Крім того, на виконання вимог, що містяться у зверненні буде ліквідовано стихійну автостоянку на вулиці Богунській.