У Франківську львівська фірма забудує півгектара землі житловими висотками


У жовтні ДАБІ зареєструвало дозвіл на будівництво групи багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення (1-2 черга будівництва) в мікрорайоні №4, на вул. Хіміків – Тролейбусна.

Замовником робі виступає Товариство з обмеженою відповідальністю «Древо-1». Підрядник - приватне підприємство «Галкомбуд», пише Побудовано

Раніше у липні Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво в районі вулиць Хіміків – Тролейбусна. У містобудівній документації вказано земельну ділянку, що відведена під забудову. Це територія площею 0,5221 га, із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Ділянка перебуває у приватній власності ТОВ «Древо-1», що викупило її у міста.  Про це йдеться у рішенні міськради від 21 червня 2018 року, яким погоджено продаж комунальної землі. За ділянку площею у півгектара забудовник заплатив 739 537 грн.  

Наприкінці липня Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для багатоквартирної житлової забудови в мікрорайоні №4 на вулиці Хіміків – Тролейбусна.

Детальний план території для багатоквартирної житлової забудови в мікрорайоні №4 на вулиці Хіміків – Тролейбусна

Затверджений проект ДПТ передбачає будівництво п’яти 9-поверхових багатоквартирних житлових будинки. Забудова розрахована на 241 квартиру. Також проект передбачає облаштування спортивного, дитячого майданчиків та стоянки для автомобілів. 

За даними аналітичної системи Youcontrol  товариство з обмеженою відповідальністю "Древо -1" засноване 2016 року та зареєстроване у Львові. Основний вид діяльності - будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал підприємства складає 100 грн. Засновником та керівником фірми значиться Оленський Андрій Володимирович.

Як вже йшлося раніше, забудовуватиме ділянку в районі вулиць Хіміків – Тролейбусна приватне підприємство «Галкомбуд». Згідно даних аналітичної системи Youcontrol  підприємство засноване у 2004 році та займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.  12 років керівником та засновником фірми числився Роман Богданович Галіпчак, що нині займає посаду керівника міського Управління капітального будівництва. Після його призначення на посаду у 2016 році, підприємство «Галкомбуд» очолив Михайло Думич. Правда, на посаді він пробув не більше двох тижнів і згодом його замінив Михайло Гоян. Нині підприємство очолює Руслан Даниш, а його засновником значиться Андрій П’яста.

Нагадаємо, управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області порушило кримінальне провадження за фактом умисного ухилення службовими особами підприємства «Галкомбуд» в період з 1 січня 2016 року по 30 червня 2017 року від сплати податку на додану вартість в сумі 1 530 340 грн.

Ще одне кримінальне провадження поліція порушила проти посадових осіб «Галкомбуду» та міського управління капітального управління, яких запідозрили у внесені неправдивих відомостей в акти прийняття виконаних підрядних робіт за 2015 - 2016 рік при будівництві дитячого садка у селі Микитинці.

Також «Галкомбуд» фігурує у кримінальному провадженні стосовно привласнення бюджетних коштів виділених для будівництва багатофункціонального спортивного мінікомплексу по вулиця Пасічна, 55.