У Франківську мізкували, як музеєфікувати Тисменицьку браму


28 травня відбулось засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини міста.

Серед іншого члени ради обговорили питання музеєфікації археологічних досліджень Тисменицької брами Станіславівської фортеці на роздоріжжі вулиць Галицької – Лесі Українки.

Зокрема члени ради підтримали проведення робіт з консервації першої черги археологічних досліджень Тисменицької брами Станіславівської фортеці.

"Члени ради підтримали ідею з проведенням трасування та ознакування конфігурації стін брами в площині поверхні вулиці в іншому матеріалі, контрастному до мощення, а також зі встановленням спеціальної інформаційної стели. При бажанні це мощення можна буде розкривати і проводити наступну чергу археологічних досліджень, за умови наявності відповідної програми і коштів", - повідомили у пресслужбі Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності ІФ міської ради.

Варто зауважити, що наприкінці січня, це питання вже виносили на засідання ради. Тоді спеціалісти презентували результати розкопок, які проводилися на цьому місці та наголосили, що дослідження потрібно продовжити. Зокрема, варто провести розкопки вздовж фасаду медуніверситету, через дорогу біля бібліотеки та в сторону ратуші. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!