У Франківську можуть створити кризовий центр для постраждалих від домашнього насильства


У понеділок, 22 квітня, в Івано-Франківську стартувало голосування за проекти бюджету участі.

Загалом франківці подали 133 ідеї як зробити Івано-Франківськ кращим. Серед них кризовий центр для осіб постраждалих від домашнього насильства "Притулок Гармонія", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Вартість проекту - 293 000 гривень.

Проект передбачає створення цілодобового (24/7) кризового центру для жертв домашнього насильства з забезпечення захисту прав та інтересів постраждалих осіб шляхом надання відповідних послуг, а також співпраці з іншими суб’єктами надання комплексної допомоги постраждалим особам (працівників нацполіції, соціальних служб, педагогів, медичних працівників та представників громадського сектору).

Мета проекту:

Створити кризовий центр для осіб постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі «Притулок Гармонія».

Результати проекту:

- налагодження комунікації, спільних дій  публічної влади і громадських організацій, спрямованих на профілактику і подолання насильства в сім’ї;

- створення притулку для жертв домашнього насильства;

- забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб на безоплатній основі;

- включення до бази даних загальнодержавного кол-центру з проблем домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та насильству стосовно дітей.