У Франківську обговорили проблеми висвітлення виборів у ЗМІ


Сьогодні, 26 червня, В Івано-Франківську відбувся круглий стіл «Медіа та Франківщина: національні виклики та регіональні проблеми».

З моменту заснування у грудні 2015 року, Незалежна медійна рада напрацювала авторитет у медіа спільноті та вирішує конфлікти у сфері за зверненням як окремих громадян так і органів влади, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Адміністративний директор Центру демократії та верховенства права Віталій Жугай зауважує, що медійна hада намагається бути органом саморегуляції.

"Незалежна медійна рада розглядає спірні ситуації щодо дотримання медійного законодавства та порушень норм журналістської етики",- наголошує Жугай.

Під час круглого столу обговорювали довіру франківців до медіа, ефективність роботи журналіста під час виборів та журналістську етику в умовах інформаційної війни.

Член Незалежної медійної ради Тарас Петрів зазначив, що Івано- Франківськ особливе місто і йому цікава думка місцевих журналістів.

"Ми приїхали сюди, щоб дізнатись, що діється в сучасних медіа, адже дорожимо точкою зору франківців. У вас особливе місто, тому що тут є доля особливого відчуття. Після розмови можна зрозуміти, якою буде журналістика за 2-3 роки",- розповідає Петрів.

Спікери наголошують, що важливо зрозуміти як працюватимуть ЗМІ на виборах. За словами Романа Головенко, вибори - час, коли медіа працюють дуже інтенсивно, проте не обходиться без проблем та конфліктів. До того ж, трапляються випадки порушень прав журналістів.

"Природньо, що політики намагаються використати засоби масової інформації в своїй діяльності, шляхом підкупу"- пояснює Головенко.