У Франківську протестуватимуть проти виборів президента РФ в окупованому Криму


У неділю, 18 березня в Росії пройдуть президентські вибори. В тому числі, голосування проведуть на території окупованого Криму.

Слід зауважити, 18 березня є офіційною датою анексії Криму. Відтак, в Україні запланували акції протесту проти проведення виборів на території українського Криму. Зокрема, в Івано-Франківську біля Ратуші мирну акцію протесту влаштовує громадська організація "Українці Донбасу і Криму". Захід, у якому має планує взяти участь близько 200 переселенців, заплановано розпочати о 12 годині, інформує Бліц-Інфо.

Також не допустити в Україні голосування за президента Московії вирішили націоналісти. «Свобода», «Правий сектор», «Національний корпус» пікетуватимуть дипломатичні установи країни-агресора протягом усього дня голосування. 

"В Україні агресор не повинен отримати жодного голосу на виборах президента Московії! Якщо цього не розуміє тимчасова влада України – то саме ми, українські патріоти, прийдемо і проконтролюємо, щоби цього дня ніхто не потрапив до дипломатичних установ Московщини. Кремлівських виборців чекатимуть заблоковані будівлі та «коридор ганьби». Для всіх очевидно: кожен, хто голосує, підтримує загарбання українських земель. Закликаємо українців приєднуватись і не допустити ганебного для України голосування! Початок – 8:00. Тривалість – 12 годин (до закриття виборчих дільниць). Біля всіх дипустанов Московії в Україні", - йдеться у дописі сторінці ВО "Свобода" у Facebook.

Як відомо, раніше в Євросоюзі повідомили, що не визнають майбутні президентські вибори в РФ на території окупованого Криму.