У Франківську судитимуть підприємця, через якого на відкритті ялинки постраждала дівчина


Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у резонансній справі про заподіяння тілесних ушкоджень дівчині піротехнічними засобами під час відкриття новорічної ялинки.

Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудовим розслідуванням установлено, що 40-річним жителем Івано-Франківська в грудні 2017 року на Вічевому майдані без передбачених нормативно-правовими актами погоджень організовано проведення піротехнічних робіт. 

Того вечора одна із петард змінила траєкторію польоту та вцілила в голову студентці. Дівчину без свідомості госпіталізували. Франківці почали вимагати від мерії покарати винних у трагедії. Наступного дня міський голова вибачився за інцидент з феєрверком та пообіцяв догани підлеглим. Медики запевнили, що дівчина не дуже сильно постраждала, проте у неї часткова амнезія і що трапилось вона не пам’ятає. Пізніше стало відомо, що дівчина не бачить на одне око.

Наразі Івано-Франківською місцевою прокуратурою направлено обвинувальний акт щодо обвинувачення особи у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

За вчинені дії зловмиснику загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

До теми: Поранену петардою під франківською ялинкою дівчину прооперували в Києві

Підприємцю, з вини якої постраждала від фейєрверку дівчина, оголосили підозру