У Франківську тренер з бойових мистецтв грабував неповнолітніх


Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі двох 30-річних жителів передмістя Івано-Франківська.

Чоловіки досудовим слідством підозрювалися у вчинені цілого ряду злочинів передбачених Кримінальним кодексом України, зокрема у грабежах та крадіжках, інформує прес-служба суду.

Так, один із підозрюваних, раніше не судимий не одружений чоловік, який працював інструктором обласної федерації УШУ. Впродовж тривалого часу підозрюваний грабував неповнолітніх жителів Івано-Франківська. Чоловік діяв за стандартною схемою. Спочатку він входив у довіру до потерпілих, а потім під приводом здійснення телефонного дзвінка просив у них телефон. Після чого втікав із місця події, кожного разу прихоплюючи чужу річ.

Завдяки такій не хитрій схемі, підозрюваному вдалося впродовж нетривалого часу заволодіти п’ятьма мобільними телефонами та одним золотим ланцюжком із хрестиком з такого ж дорогоцінного металу.

Але на цьому вказаний чоловік не зупинився. Згодом він зі своїм спільником, який є військовослужбовцем, вчинив ще декілька злочинів. Спочатку двоє чоловіків шляхом злому проникнули до одного із продуктових магазинів на вулиці Набережній, звідки викрали грошові кошти у сумі 1500 гривень. Вже за місяць чоловіки відпочивали у квартирі свого знайомого. Звідки підозрюваний військовослужбовець викрав ноутбук господаря.

У судовому засіданні підозрювані свою вину визнали і просили суд їх суворо не карати. Перший із підозрюваних також назвався учасником бойових дій, про те свій статус підтвердити не зміг.

Дослідивши всі матеріали справи, оцінивши надані докази та заслухавши сторони Івано-Франківський міський суд ухвалив:

  • жителя села Угринів Тисменицького району, 1998 року народження, який працює інструктором обласної федерації УШУ засудити до трьох років обмеження волі;

  • жителя села Угринів Тисменицького району, 1998 року народження, який є військовослужбовцем ЗСУ суд засудив до покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.