У Франківську тривають реколекції для священнослужителів


Наразі триває другий заїзд душпастирів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Загалом це 97 священників з різних куточків Прикарпаття.
У понеділок, 22 липня, продовжились реколекції для священнослужителів Архієпархії. Протягом чотирьох днів душпастирі мають нагоду послухати цікаві конференції, застановитися над власним служінням, духовно відпочити та навіть пригадати студентські роки, проживаючи в стінах рідної alma mater – Івано-Франківської Духовної семінарії св. свщмч. Йосафата.
 
Проводить реколекції новий ректор ІФДС прот. Роман Микієвич. Тему, які він обрав на цю віднову духа, звучить так - «Жити чистим Євангелієм». Свої духовні роздуми отець бере із реальних випадків з життя Папи Франциска, його оточення та, звісно, власного досвіду.
 
«Отці, ми дуже часто гарно коментуємо різні Євангельські події, розказуємо якісь приклади із життя Христа, забуваючи при цьому, що всякого роду коментар – то не те саме, що оригінал», - пояснює реколектант.
 
В своєму коментарі для Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, священик пояснив чому обрав саме таку тему для розважань.
 
«В цих днях ми хочемо роздумувати над тим, як Ісус жив, щоби й самим бути так, як Він,  робити так, як Він, оздоровляти так, як Він, нести людям Бога Отця так, як Він ніс своє слово проповіді», - вважає о. Роман Микієвич.
 
В свою чергу, тема неабияк зацікавила і слухачів. Так о. Микола Фреїшин з Івано-Франківська каже, що слухаючи науки отця-реколектанта, чітко відчувається думка, що жити чистим Євангелієм – це жити любов’ю.
 
«Євангеліє, яке описує життя Ісуса Христа – це Євангеліє, яке описує Любов», - вважає душпастир Архікатедрального собору.
 
А ось о. Михайло Луців, із Перегінського протопресвітеріату, каже, що вже другий рік перебуває на реколекціях в о. Романа. Торік священник був на заїзді в Підлютому.
 
«Дуже приємно в цьому році повернутися в стіни рідної семінарії. Завжди кортить повернутися в місце, яке тебе виховало, як сказав сьогодні о. Роман: повернутися додому, тобто до коренів свого священства», - зізнається священнослужитель.