У Франківську укріплюватимуть фундамент пам'ятки архітектури


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом з директором департаменту освіти Ігорем Смалем відвідали школу №7, що в самому центрі Івано-Франківська, на вулиці Грушевського.

Школі вже 140 років і зрозуміло, що вона як ніхто інший потребує ремонтів та капіталовкладення. Про це йдеться на сторінці міського голови Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"У 2018 році ми виділили кошти на укріплення фундаменту, яке тут терміново необхідне, та реставрацію фасаду. Це пам’ятка архітектури і необхідно буде підготувати багато документів, пройти низку погоджень, але це не має зупинити нас на шляху до позитивних змін. Також виділено кошти на заміну 12-ти вікон", - пише Марцінків.

За словами мера, у місті є багато програм, в яких можуть брати участь навчальні заклади, батьки чи просто небайдужі.

"Я радий бачити школу №7 серед учасників таких проектів. Цьому закладу подібні ініціативи дуже потрібні. Зокрема, зараз стартував "Бюджет участі", де франківці самі визначають ідеї-переможці шляхом голосування. Місто максимально направляє свої кошти саме на заклади освіти. Бо це та сфера, яка потребує постійної роботи і розвитку. Щиро дякую за продуктивну і пізнавальну зустріч директору школи Попович Марії Василівні", - підкреслив свободівець.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!