У Франківську утричі зменшилася кількість сімей, які отримають субсидії


Минулого року, станом на 1 травня, 46 тисяч франківських домогосподарств отримували субсидії. На сьогодні таких лишилось тільки 15 тисяч.

Все через нововведення від кабміну, які впроваджувались протягом «субсидійного буму». Про це йдеться на сторінці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа у соцмережі Facebook.

На новий опалювальний рік перерахунок субсидій проводиться автоматично. Виняток: зміни в майновому стані, про які слід повідомити в департамент соцполітики. Якщо ви вперше звертаєтесь за субсидією, то потрібно до 16 грудня подати заяву та декларацією за адресами:

  • вул. Військових ветеранів, 10а
  • вул. Івана Павла ІІ, 4 (ЦНАП)
  • вул. Мазепи, 185 (ЦНАП)
  • вул. Галицька, 124а (ЦНАП)

Важливо! Субсидію нараховують на опалювальний сезон, з 16 жовтня в усій Україні. Навіть, якщо рішення про отримання тільки ви отримаєте пізніше, однаково матимете компенсацію від 16 жовтня.

До речі, цього року уряд запроваджує також верифікацію – комплекс заходів, які визначатимуть правдивість інформації для отримання тої чи іншої держдопомоги. Наприклад, якщо ви перетинали кордон на тривалий час, про це знатиме кабмін і цей факт може стати підставою для повернення людиною субсидії.

До теми: У мерії розповіли про призначення субсидій франківцям

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!