У Франківську відбудуться дискусії з майстер-класом "Як протидіяти кібербулінгу"


Наступної неділі у Івано-Франківську відбудуться покази документальних фільмів "Булер" та "В моїй кімнаті" (22 грудня) в межах Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Після чого відбудеться обговорення стрічки з якого учасники та учасниці дізнаються що таке булінг та кібербулінг, як його розпізнати та як йому протидіяти.

“Теми, які підніматимуться на цих показах дуже актуальні для нашої держави. Відповідно до останнього звіту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні 29% підлітків є жертвами онлайн-булінгу, а 16% змушені пропускати через це шкільні заняття”, - пояснює координатор фестивалю у Івано-Франківську Андрій Волик.

За його словами ГО “СТАН”, яка є партнером фестивалю планує і надалі показувати стрічку “Булер” адже вона є в колекції Кіноклубу, який діє при організації. Для цього закладам освіти потрібно лише сконтактувати з представниками організації.

Крім цього, обговорення супроводжуватиме майстер-клас з розпису "Як я впорався/впоралась із ситуацією кібербулінгу" під час якого організатори запропонують творчо переосмислити тематику фільмів.

Організатори запрошують взяти участь батьків разом з дітьми. Початок перегляду о 14 .00 в Центрі розвитку дітей та батьків “Розумники” ( вул. Андрія Мельника, 10). Кількість місць обмежена, тому просять свідомо підійти до заповнення заявки. Реєстрація на перегляд обов'язкова. Зробити це можна за цим посиланням https://cutt.ly/te593FN

Відібраним учасникам/цям буде повідомлено про участь.

Телефон для довідок 0507728746

Детальніше про фільм “Булер” https://cutt.ly/fe533cq

Детальніше про фільм “В моїй кімнаті” https://cutt.ly/me538XO

Перегляд стрічки та правозахисний майстер-клас відбувається в межах Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбувається за підтримки Посольства Швеції й Королівства Нідерландів в Україні. Організовує його ГО “СТАН” у партнерстві з Центром розвитку дітей та батьків “Розумники”.