У Франківську влаштують свято для людей з інвалідністю


У вівторок, 3 грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю у приміщенні Муніципального центру дозвілля (вул. Набережна, 42) франківський Карітас організовує свято «Живу без обмежень».

На святі будуть присутні біля 200 дітей та молоді з інвалідністю, якими опікується Карітас. Це підопічні Центру дозвілля та соціальної адаптації для дітей та молоді з вадами розумового розвитку, що діє на базі франківського Карітасу та діти та молодь, що відвідують осередки самодопомоги у районах (смт. Богородчани, м. Бурштин, м. Калуш, смт. Лисець, смт. Рожнятів, с. Верхня, с. Витвиця, м. Тисмениця, смт. Більшівці).

На святі діти та молодь покажуть різноманітні цікаві номери. Свято «Живу без обмежень» – це свято добра та милосердя. Захід покликаний привернути увагу суспільства до людей з інвалідністю – до їх проблем та потреб, а також до їхніх талантів, що є у кожного. Адже люди, які обділені здоров’ям, обдаровані певним хистом та здібностями.

На святі будуть присутні Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Кир Володимир Війтишин, представники місцевої влади, соціальних служб, громадські організації.

Організатори закликають усіх небайдужих доєднатися до свята та оцінити таланти дітей
та молоді з інвалідністю, за можливості підтримати благодійними внесками діяльність франківського Карітасу.

Свято організоване завдяки фінансовій підтримці Департаменту соціальної політики
Івано-Франківської ОДА.