У Франківську з квітня об'єднають два тролейбусні маршрути


З 2 квітня 2018 року тролейбусний маршрут №3 отримає назву "Обласна лікарня - АТ "Родон".

Про це інформує прес-служба франківського комунального підприємства "Електроавтотранс" , передає Бліц-Інфо.

Схема руху: Обласна лікарня-->вул. Галицька-->Дністровська-->Василіянок-->Вовчинецька-->Вокзал-->Лепкого-->Незалежності-->Івасюка-->Вовчинецька-->АТ "Родон";

зворотньо: АТ "Родон"-->вул. Симоненка-->Миколайчука-->Стуса-->Івасюка-->Незалежності-->Лепкого-->Вокзал-->Вовчинецька-->Василіянок-->Галицька-->Обласна лікарня.

Фактично відбудеться об'єднання двох існуючих маршрутів №3 та №8.
Буде створено нове тролейбусне сполучення "Обласна лікарня - м-н "Пасічна" - Вокзал - Незалежності - Івасюка - АТ "Родон" і зворотньо.

Інтервал між тролейбусами становитиме 14 хв. в пікові години у робочі дні. Цього вдасться досягти за рахунок тимчасового припинення роботи маршруту №8.
Вивільнений рухомий склад буде направлений для підсилення нового маршруту №3.

"Одна з підстав робити ці зміни - результати транспортного моделювання, яке показало надто великий коефіцієнт дублювання на існуючих маршрутах №6 та №8 (схеми руху збігаються майже на 87%). Водночас існуючий маршрут №3 вже теж не зовсім задовільняє потреби пасажирів в частині створення тролейбусного сполучення одного мікрорайону з іншим", - зауважують у КП.

Варто зазначити, що завдяки нещодавньому відкриттю зворотньої лінії через вокзал - новий тролейбусний маршрут №3 залишить можливість здійснювати посадку на нього на вокзалі в напрямку руху на АТ "Родон". Просто це необхідно буде робити на зупинці навпроти будівлі вокзалу. Те саме стосується і зупинки "Крок" - посадку з 2 квітня слід буде здійснювати на зупинці навпроти, якщо бажаєте їхати в бік АТ "Родон".

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!