У Франківську затримали ангольця-нелегала, який не хотів повертатися додому


Працівники міграційної служби Івано-Франківщини виявили іноземця з підробленою посвідкою на тимчасове проживання в Україні.

Як уже з’ясовано, 27-річний громадянин Республіки Анголи свого часу навчався в одному з українських вишів. Після закінчення навчання молодий спеціаліст мав би повернутися на свою історичну батьківщину, однак всупереч правилам перебування іноземців в Україні він почав мігрувати по території нашої країни. Зрештою, ці поїздки завершилися в Івано-Франківському міському суді, який за позовом прикарпатських міграційників прийняв рішення про примусове видворення іноземця у країну походження. Про це інформує Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу УДМС.

Правопорушника наразі доправлено до пункту тимчасового перебування іноземців у Волинській області, де він проживатиме до власне примусового видворення з України з забороною в’їзду на певний термін.

Варто зауважити, що в цей час працівники міграційної служби Івано-Франківщини спільно з правоохоронцями здійснюють цілий комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», спрямованих на виявлення іноземців, що порушують міграційне законодавства України. Громадянин Анголи виявився першим, кого за рішенням суду примусово видворять за межі України з території Прикарпаття, проте не крайнім з нелегальних мігрантів.

З початку цього року працівники УДМС України в Івано-Франківській області у взаємодії з правоохоронцями виявили загалом два десятки іноземців, які порушили встановлений термін перебування в нашій країні. У кожному разі їх притягнуто до адміністративної відповідальності ( штрафні санкції) і зобов’язано покинути територію України.