У Франківську змінюють міське озеро: ремонт затягується, вартість зростає


Івано-Франківське міське озеро отримає новий вигляд. Капітальний ремонт на міському озері розпочали ще навесні, у планах міста – облаштувати там велодоріжки, бігові доріжки та сучасний пірс.

Незважаючи на те, що ремонт обіцяли завершити ще до нового року, процес затягнувся, та викликано це, переконують комунальники, лише бажанням зробити ще краще, пише ГК.

Як розповів директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак, остаточно ремонт завершать до Дня Незалежності.

“Основний договір укладений на облаштування території навколо міського озера – велодоріжки, пішохіда зона з лавочками та озелененням. Наразі вже виконали близько 50% робіт: облаштували доріжки, тротуари. Затримали роботи у зв’язку з тим, що вирішили замінити все освітлення на сучасне, також по периметру озера встановлять камери“, – розповідає головний комунальник міста.

Як зазначив Михайло Смушак, освітлення озера – це додатковий проект, на який було виділено кошти. Є також проекти з ремонту човникової станції, облаштування зони для моржування, ремонт усіх пірсів навколо озера. Для визначення підрядника буде оголошено тендери.

Лише освітлення вартуватиме бюджету додатково понад 7 мільйонів гривень. Нагадаємо, капітальний ремонт вже оцінили у понад 15 мільйонів гривень, підрядником є ТОВ “Трейдзахідбуд”.

Згідно системи електронних закупівель “Прозоро”, тендер на заміну освітлення виграло ТзОВ “Будівельна корпорація “Інтерсіті”, вартість реконструкції зовнішнього освітлення на міському озері – 7 199 999,99 грн.