У Галичі вшанували лицарів ОУН-УПА


«Лицарі нескореної України» - під такою назвою 1 грудня в районному Народному домі м. Галича відбувся вечір з вшанування пам’яті нагороджених лицарів ОУН-УПА.

З нагоди 75-о ї річниці створення УПА Світовий оргкомітет та Координаційна рада з вшанування пам’яті нагороджених лицарів ОУН-УПА провели велику пошукову роботу щодо ідентифікації нагороджених і їхніх родичів. І ось через десятки літ нагороди наших славних предків - вояків ОУН-УПА привезли на отчу землю, щоб передати нащадкам як пам'ять, як святиню, як оберіг нації, інформує прес-служба ОДА.

Хвилиною мовчання та щирою молитвою галичани вшанували всіх патріотів, хто віддав життя в боротьбі за незалежність нашої держави.

Разом з ведучими учасники вечора, серед яких представники влади, громадськості, ветерани УПА, учнівська молодь, перегорнули сторінки Книги пам'яті українського народу, в яку золотими літерами вписані імена галичан Василя Андрусяка Михайла Гладковського, Прокофія Духовича, Федіра Бандури, Володимира Чав’яка, Григорія Легкого, Зенона Голуб’яка, Михайла Коржака, Дмитра Найдича, Василя Яськіва, Дмитра Бандури, Степана Ярицького.

Голова правління благодійного фонду імені Петра Гудзоватого «Соловей» (м. Львів) Андрій Гудзоватий вручив нащадкам лицарів УПА найвищі нагороди УПА – Хрести бойової заслуги та Хрести заслуги.

Родичі повстанців отримували нагороди зі сльозами на очах та дякували всім, хто долучився до організації цього дійства, за збережену пам'ять про героїв.