У Галицькому районі гостя підозрюють у крадіжці грошей з будинку


До Галицького віділення поліції звернувся 57-річний мешканець одного із сіл району і повідомив про те, що невідома особа з його будинку вчинила крадіжку грошових коштів в сумі 1200 гривень.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 49-річний односельчанин потерпілого.

Як з’ясувалося, зловмисник прийшов у гості до заявника і вони разом розпивали алкогольні напої. Коли господар вийшов з кімнати лиходій тим часом непомітно викрав грошові знайдені в кімнаті під шафою та пішов додому. Після чого крадені кошти наступного дня витратив на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті злодієві загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років, пише Сектор комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.