У Галицькому районі перевіряють, як годують школярів та дошкільнят


З метою забезпечення повноцінного та якісного харчування дітей в школах, дошкільних закладах, постачання безпечних та якісних продуктів харчування та сировини, розроблено регіональну цільову програму «Дітям Прикарпаття - якісне харчування».

У Галицькому районі буде проведено моніторинг 49 шкіл, де харчуються 2182 дітей та 19 дошкільних навчальних заклад, де харчується 1355 дітей, інформує Галицька РДА.

За вересень місяць спеціалістами Галицького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області відібрано харчові продукти від постачальників для дослідження:

- м'ясо, риба, - ФГ « Мрійливість»;

- молоко, масло, сердельки, яйця, олія - Сенчина Т.М.;

- овочі – ФГ « Дадів» ;

- хліб – Іваськів А.С.

За результатами дослідження виявлені невідповідності щодо вмісту рослинних жирів у маслі солодковершковому 73% ТОВ «Богодухівський молокозавод» постачальник Сенчина Т.М. Галицьким районним управлінням надіслані листи керівникам шкільних та дошкільних закладів освіти Галицького району та м. Бурштина для вжиття заходів по недопущенню даного харчового продукту для харчування дітей.

Постачальнику Сенчині Т.М. утриматися від постачання масла «Богодухівського молокозаводу» в дошкільні та шкільні навчальні заклади м.Бурштина та Галицького району.